21.12.11

NewSchool.AthensPhotography


«Creative Photography and Fine Print»
Το κορυφαίο Workshop Φωτογραφίας από τον Anders Petersen
Έρχεται στο NewSchool.AthensPhotography


Σε μια περίοδο για την Ελλάδα, όπου κυριαρχεί ο αρνητισμός και η απαισιοδοξία, το NewSchool.AthensPhotography φιλοδοξεί να κάνει την Αθήνα διεθνή εκπαιδευτικό προορισμό για τη φωτογραφία.


Σε αποκλειστική συνεργασία με το πολυβραβευμένο και πρωτοπόρο Σουηδικό Berghs School of Communication (www.berghs.se) και το Νορβηγικό Bilder Nordic School of Photography (www.bildernordic.no), o νέος Αθηναϊκός εκπαιδευτικός φορέας, το NewSchool.AthensPhotography, καινοτομεί στο χώρο της εκπαίδευσης στην Ελλάδα, μέσω ταχύρρυθμων πρακτικών, διεθνούς απήχησης εργαστηρίων (workshops), σεμιναρίων αλλά και εξαμηνιαίους κύκλους μαθημάτων.


Από τις 31 Ιανουαρίου μέχρι τις 12 Φεβρουαρίου 2012, το NewSchool.AthensPhotography θα φιλοξενήσει τον εμβληματικό βιωματικό φωτογράφο Anders Petersen που θα συνοδεύεται από την Eva-Teres Gollin, εξειδικευμένη στην ψηφιακή επεξεργασία και εκτύπωση εικόνας. Μαζί θα διδάξουν νέες πρακτικές φωτογραφίας σε ξένους αλλά και Έλληνες φωτογράφους για 10 συνεχόμενες ημέρες. Το Master Workshop θα γίνει στις εγκαταστάσεις του NewSchool.AthensPhotography, στην περιοχή του Μεταξουργείου, στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας, όπου και θα φιλοξενηθούν οι, κατά πλειονότητα, ξένοι συμμετέχοντες. 

Σχετικά με τη μαθησιακή εμπειρία στην Αθήνα, ο Anders Petersen (www.anderspetersen.se) δηλώνει: «Πιστεύω πως εάν είσαι σε μια ξένη πόλη και δεν επικεντρωθείς μόνο στο φολκλόρ και το εξωτικό στοιχείο, τότε θα έχεις μια μοναδική ευκαιρία να δεις τον εαυτό σου με διαφορετικό τρόπο και να ωριμάσεις ταχύτερα ως φωτογράφος. Η φωτογραφία δεν έχει να κάνει με τη φωτογραφία στην πραγματικότητα. Έχει να κάνει με το ποιος στέκεται πίσω από την κάμερα, με την προσωπικότητα και το ταμπεραμέντο του, ανεξάρτητα από το φωτογραφικό αντικείμενο. Το ζητούμενο στο workshop είναι να έρθουν οι άνθρωποι πιο κοντά μεταξύ τους, αλλά και στον εαυτό τους, μέσω εξατομικευμένων ασκήσεων και αλληλοκριτικής της δουλειάς τους»



Την δεύτερη εβδομάδα οι συμμετέχοντες θα εξασκηθούν στην ψηφιακή επεξεργασία των φωτογραφιών τους στο σύγχρονο Mac lab του ΝewSchool.AthensPhotography υπό την καθοδήγηση της Εva-Terez Gollin (http://e-t.se). Το εργαστήριο θα ολοκληρωθεί με έκθεση των έργων των συμμετεχόντων σε γκαλερί του Μεταξουργείου. Το Μaster Workshop είναι ανοιχτό σε Έλληνες και ξένους φωτογράφους με βασικές γνώσεις φωτογραφίας και Photoshop.

Με αφορμή το φιλόδοξο αυτό ξεκίνημα, το NewSchool.AthensPhotography προκηρύσσει υποτροφία για συμμετοχή στο πρώτο του Μaster Workshop δίνοντας έτσι την ευκαιρία σε έναν ταλαντούχο νέα/νέο φωτογράφο να ανοίξει περαιτέρω τους δημιουργικούς της/του ορίζοντες. Η απονομή της υποτροφίας θα γίνει από επιτροπή, απαρτιζόμενη από εξέχουσες προσωπικότητες στο χώρο της Τέχνης, της φωτογραφίας και του πολιτισμού, και πιο συγκεκριμένα τους Anders Petersen, Ρεβέκκα Καμχή, Νικάνδρη Κουκουλιώτη, Πάνο Κοκκινιά και τον Γιάννη Κόντο. Η αίτηση συμμετοχής αλλά και υποτροφίας για το workshop βρίσκεται στο www.newschoolathens.org. Σχετικά με το πρωτοπόρο αυτό εγχείρημα, ο εμπνευστής του NewSchool.AthensPhotography, Ίων Τσάκωνας, δηλώνει:«Ξεκινάμε το διασυνοριακό αυτό εγχείρημα για να εκθέσει την Αθήνα σε θετικές διεθνείς επιδράσεις, να γίνει μια ζύμωση μεταξύ φωτογράφων, να τροφοδοτηθεί ένας δυναμικός ειλικρινής διάλογος σε ίση βάση με τα παγκόσμια καλλιτεχνικά ρεύματα και τάσεις. Ευελπιστούμε να δημιουργήσουμε ένα διεθνή θετικό πυρήνα πολιτιστικής εκπαίδευσης και να προσελκύσουμε στη χώρα μας, δασκάλους και μαθητές, επαγγελματίες αλλά και ερασιτέχνες με στόχο την δημιουργική ανταλλαγή εμπειριών με φόντο μια διαρκώς μεταβαλλόμενη Ελλάδα.» Με συγκριτικά πλεονεκτήματα την αρτιότερη τεχνική υποδομή στην Αθήνα, σύγχρονα προγράμματα σπουδών και συνεργάτες μια σειρά από κορυφαίες, διεθνείς προσωπικότητες στο χώρο της φωτογραφίας και της τέχνης γενικότερα, το NewSchool.AthensPhotography ανοίγει τις ηλεκτρονικές του πόρτες στο www.newschoolathens.org και σας περιμένει στη Μυλλέρου 22 στο Μεταξουργείο.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με αιτήσεις και υποτροφίες : www.newschoolathens.org Για media inquiries παρακαλώ επικοινωνήστε με: Communication Lab, κ. Θοδωρή Φίλιππα, +302108015989, tfilipas@clab.gr

Μυλλέρου 22 ,Μεταξουργείο – 10436 Αθήνα www.newschoolathens.org







Pin It Now!

You might also like:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...